Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Πρωτότυπες και καινοτόμες προτάσεις-ιδέες για το Παλαιό Φάληρο.Κόκκαλης Θάνος Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δ.Χατζηδάκη



O δήμος μας, πρότυπο σε πολλούς τομείς, να γίνει πρότυπο και σε θέματα, καταπολέμησης της ανεργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και φιλανθρωπικών δράσεων (καταρχήν με διεύρυνση των προγραμμάτων που ήδη υπάρχουν).

Επίσης σημαντικά θεωρώ και τα εξής: 


*Tο θέμα ασφάλειας εν καιρώ υψηλής εγκληματικότητας, χρήσιμη θα είναι η συζήτηση για προγράμματα που εφαρμόζονται δεκαετίες στο εξωτερικό όπως το Νeighbourhood Watch (Προστασία και Ασφάλεια Γειτονιάς) και για τα οποία υπάρχει ήδη νομοθετική πρόβλεψη για εφαρμογή τους και στην Ελλάδα.Όπου εφαρμόστηκαν έστω στο πρώτο στάδιο, (ανάρτηση πινακιδων ενημέρωσης στην περιοχή εφαρμογής του πρόγραμματος) η εγκληματικότητα αυτομάτως μειώθηκε κατά 30%!

*Πρωτότυπες και ελκυστικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις με φόντο την κεντρική αγορά του Π.Φαλήρου ώστε να τονωθεί και η αγοραστική κίνηση.

*Ιδέες που θα φέρουν τους νέους του Φαλήρου πιο κοντά σε αθλητικές δραστηριότητες πάσης φύσεως με αφορμή και την ανέγερση του κλειστού γηπέδου που σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση.Πάγια και αμέριστη στήριξη στα αθλητικά σωματεία του Π.Φαλήρου.

*Ειδικοί χώροι για σκέιτμπορντ, πέιντμπολ ,είναι ιδέες που μεταξύ άλλων μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης, να αναδείξουν το νεανικό στοιχείο και να το κρατήσουν μακριά από αρνητικές καταστάσεις αλλά κοντά στην αγκαλιά της πόλης μας καθώς και να φέρουν περαιτέρω έσοδα στον δήμο. Για παράδειγμα, μια πίστα σκειτμπορντ πλαισιωμένη με εικόνες του Π.Φαλήρου από τα βάθη της ιστορίας ώστε να ενώσει το παρελθόν με το μέλλον με τον πιο ιδανικό τρόπο. Τέτοιες ιδέες μπορούν να συνδυάσουν τον πολιτιστικό, τον ψυχαγωγικό και τον αθλητικό παράγοντα, φέρνοντας έτσι τους νέους αλλά και τους μεγαλύτερους σε άμεση και ενδιαφέρουσα επαφή με την ιστορία του δήμου και όχι μόνο.

*Σημαντικότερο ίσως και όλων, η εναλλακτική και ευρύτερη γνωστοποίηση των έργων και των υποδομών που έχει δημιουργήσει και δημιουργεί ο Δήμος ώστε ο δημότης να τις απολαμβάνει στο έπακρο.

*Η αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να παίξει πρωταρχικό, πολλαπλό και αμφίδρομο ρόλο μεταξύ Δήμου και δημότη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου