Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΟΙΓΕΙ στις 22 Οκτωβρίου το Μουσείο Παιχνιδιών! [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Το Μουσείο των Παιχνιδιών του Μουσείου Μπενάκη, που στεγάζεται στην Έπαυλη Κουλούρα στο Παλαιό Φάληρο, ανοίγει τις πόρτες του σε μικρούς και μεγάλους για να δουν τη συλλογή παιχνιδιών της Μαρίας Αργυριάδη, μία από τις δέκα καλύτερες συλλογές της ΕυρώπηςΜ



από τις
10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στις 22 Οκτωβρίου, το Μουσείο των Παιχνιδιών θα υποδέχεται τους φίλους που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά την μοναδική συλλογή.

Η ελληνική συλλογή περιλαμβάνει βρεφικά και παιδικά παιχνίδια και άλλα αντικείμενα από τους αρχαίους έως τους νεότερους χρόνους: χειροποίητα παραδοσιακά παιχνίδια, πανηγυριώτικα και εμπορικά παιχνίδια του 20ού αι., επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και ομαδικά παιχνίδια δρόμου και παιδικά έθιμα. Ξεχωρίζουν τα παιχνίδια που έφτιαξαν μέλη των Κ.Α.Π.Η. (Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων), αναβιώσεις αυτών που έπαιζαν ως παιδιά.

Η ευρωπαϊκή συλλογή αποτελείται από αστικά και λαϊκά παιχνίδια από το 18ο έως τον 20ό αι., κυρίως από την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, καθώς και από ευρωπαϊκές κούκλες με φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στεγάζεται σε εκλεκτικιστικό κτήριο της περιόδου 1897–1900. Είναι δωρεά της Βέρας Κουλούρα σύμφωνα με την επιθυμία του συζύγου της, Υδραίου ευεργέτη και πλοίαρχου Αθανάσιου Κουλούρα.

Η αρχιτεκτονική του μορφολογία συνδυάζει νεογοτθικά, μπαρόκ και Art Nouveau στοιχεία.



πηγή:vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου