Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Τα «κακά παιδιά» του Π.Φαλήρου του ’90 και η γενιά των ρέηβερς

«Mαθήματα ιστορίας» για μικρούς και μεγάλους Φαληριώτες.

Η δεύτερη μεγαλύτερη μουσική επανάσταση μετά το rock n roll υπήρξε η ρέηβ μουσική η οποία στην Ελλάδα έκανε την εμφάνιση της την δεκαετία του ΄90.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η γενιά του Π.Φαλήρου των 90s! Καταλήψεις,καβγάδες,μακρυά γαϊδούρα,εκδρομές [ΒΙΝΤΕΟ]


[Επιμέλεια:Θάνος Κόκκαλης]

Στην γενιά των ρέηβερς το δικό τους στίγμα άφησαν πολλοί Π.Φαληριώτες, νέα παιδιά την εποχή εκείνη, έδιναν ανελλιπώς το παρών σχεδόν σε όλα τα πάρτι ενώ συχνά διοργάνωναν και στο Π.Φάληρο δικά τους αυτοσχέδια πάρτι, σε ταράτσες, σε πιλοτές ,σε μικρά κλάμπ της περιοχής, όπου πρωταγωνιστούσαν οι ντόπιοι DJs.Μερικά από τα κομμάτια που έκαναν θραύση στο Φάληρο και όχι μόνο ήταν τα θρυλικά “Liquid is Liquid” το «Infiltrate 2002» και το «Charly» των The Prodigy.




H αρχή έγινε με δίσκους από βινύλιο και τα θρυλικά πικαπ MK2 πολύ σύντομα όμως την θέση τους πήραν τα πρωτοεμφανιζόμενα εκείνη την εποχή CDs.Aπο τα πρώτα κομμάτια techno μουσικής που ακούστηκαν στην Ελλάδα ήταν το «James Brown is Dead»

και το «Dance your ass off»

Η must εμφάνιση επέβαλλε, καρέ ή μαλλί κοτσίδα, συνήθως ξυρισμένο από την μέσα μεριά, σκουλαρίκια, μποτάκια που συνήθως μπροστά είχαν σίδερο και flying μπουφάν τα οποία ξεχώριζαν γιατί όλοι τα φορούσαν ανάποδα, το εσωτερικό πορτοκαλί γινόταν το έξω.. και έβγαζε μάτια! Αυτά τα μπουφάν υπήρξαν τα πιο περιζήτητα και μάλιστα είχαν δημιουργηθεί και κάποιες «αλητο-παρέες» που την έπεφταν στους μικρότερους για να τους τα πάρουν. Στην πορεία η ενδυμασία έτεινε προς το πιο αθλητικό στυλ, φόρμες, αθλητικά παπούτσια, σκούφοι με περίεργα χρώματα και σχέδια.kaka paidia 2



Όλο το πακέτο ενδυμασίας, το έβρισκε κανείς στο Μοναστηράκι και συνήθως τα Σάββατα οι παρέες των Φαληριωτών έπαιρναν τον ηλεκτρικό και ξεκινούσαν για τα κατάλληλα ψώνια ώστε να εμφανιστούν στο βραδινό ρέιβ πάρτι όπως απαιτούνταν. Τα στέκια που σύχναζαν τα «κακά παιδιά» του Φαλήρου ήταν το Blast,το Faz,το Άλσος,το Ghetto και το Τessera club όπου εκεί γίνονταν ένα με παρέες άλλων περιοχών,όπως από το Καλαμάκι,τον Πειραιά,την Κηφισιά.Κάθε παρέα πάντως διατηρούσε το δικό της ξεχωριστό και «ιερό» σημείο μέσα στα μαγαζιά.


Σαν άκουσμα αλλά και οι συνήθειες που κουβάλησε αυτή η μουσική,την κατέστησαν εκτός από άκρως αιρετική για την εποχή και τον προάγγελο της ηλεκτρονικής εποχής που έκανε «opening» μέσα από τις ηλεκτρονικές νότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου