Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Το Π.Φάληρο τίμησε τον ήρωα πυρονόμο Ματθαίο Μάντζιο

Από την Κυριακή το πρωί, 26 Νοεμβρίου 2017, η Δημοτική Παιδική Χαρά, που περιβάλλεται από τις οδούς Ιπποκράτους - 28ης Οκτωβρίου και Σωκράτους, ονομάζεται: "Παιδική Χαρά Ματθαίου Μάντζιου", προς τιμήν του άτυχου ήρωα πυροσβέστη Μάνθου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 12-9-2014, σε ηλικία 33 ετών, στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει πολίτες από το φλεγόμενο διαμέρισμά τους, στην περιοχή της Κοψαχείλας στο Παλαιό Φάληρο.

Πριν γίνουν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής επιγραφής, ετελέσθη μνημόσυνο, παρουσία της μητέρας του Παναγιώτας του πατέρα του Γιώργου, της αδελφής του Βασιλικής, του Δημάρχου της πόλης Διονύση Χατζηδάκη, του πρώην βουλευτού και φίλου της οικογένειας ΑντώνηΦούσσα, λοιπών στενών συγγενών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πολλών κατοίκων της περιοχής.

Εμφανώς συγκινημένοι οι γονείς αυτού του νέου που θυσιάστηκε για να σώσει συνανθρώπους του, ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρισκόταν εκεί τιμώντας το παιδί τους. Ιδιαίτερα, όμως ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη, χάρη στις άμεσες ενέργειες του οποίου πήρε σάρκα και οστά η πρόταση του συνταξιούχου πυροσβέστη Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, που μεταξύ άλλων εξήρε την ευαισθησία και την ανθρωπιά του Δημάρχου, "χαρίσματα που σπάνια έχει συναντήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό", όπως είπε χαρακτηριστικά.


Η μητέρα, Παναγιώτα Μάντζιου, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, απέκτησε μία πραγματική φίλη, την αντιδήμαρχο Βασιλική Ανδρικοπούλου με την οποία για διάστημα έξι μηνών, συμπορεύτηκε και συνεργάστηκε μαζί της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.


Για τον εκλειπόντα, μίλησαν, εκτός από τους γονείς και την αδελφή του Βάσω, οι κ.κ. Φούσσαςκαι Παναγιωτακόπουλος, ενώ ο κ. Δήμαρχος φανερά συγκινημένος και άκρως λακωνικός αναφέρθηκε στα διαδικαστικά της υπόθεσης αυτής και έκλεισε λέγοντας, "Αιωνία του η μνήμη".


πηγή:vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου