Kάντε μας LIKE στο Facebok για να ενημερώνεστε αυτόματα

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ποιοι συνδέουν με τον Phylax την παράσταση Jesus C.Superstar




Τη μήνυση του μητροπολίτη Κυθήρων κατά των συντελεστών της θεατρικής παράστασης Jesus Christ Superstar σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) κάνοντας λόγο για «χρονίζουσα υστέρηση της ελληνικής έννομης τάξης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Phylax επανεμφανίστηκε στο Παλαιό Φάληρο-Δείτε φωτογραφία!

Όπως επισημαίνει, οι επίμαχες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα «δεν τιμωρούν τη διακινδύνευση της κοινωνικής ειρήνης αλλά την προσβολή σε βάρος του Θεού, σαν να είχε καν ανάγκη τέτοιας προστασίας. Αλλά και η υπεράσπιση αυτών των διατάξεων με επίκληση της κοινωνικής ειρήνης είναι εξόφθαλμα υποκριτική, καθώς όσοι προβάλλουν τέτοια επιχειρήματα είναι, εν τέλει, οι ίδιοι που υποδαυλίζουν τα θρησκευτικά πάθη».

Και συμπληρώνει: «Η ελευθερία του λόγου και της τέχνης, σε πείσμα της συνταγματικής κατοχύρωσής της, αποτελεί το επιφανέστερο θύμα αυτής της ποινικής μας ιδιαιτερότητας».

Είναι κατ′ αρχήν παρήγορο, καταλήγει η ανακοίνωση, «ότι με την τελευταία αυτή θεατρική παράσταση έχουν μέχρι στιγμής ασχοληθεί μόνο κληρικοί και όχι αστυνομικοί ή εισαγγελείς», αλλά υπενθυμίζει ότι «ακριβώς το ίδιο συνέβη πρόσφατα στο Παλαιό Φάληρο με το γλυπτό ”Φύλαξ”, του οποίου η καταστροφή δεν φαίνεται να αποτέλεσε καν αντικείμενο έρευνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου